Mengenai JPPKBahagian@JPPKPejabat Pembangunan Jajahan (PPJ)

Pejabat Pembangunan Jajahan (PPJ)

Fungsi Pejabat Pembangunan Jajahan (PPJ)

 

1.           PERANCANGAN, PENYELARASAN, PELAKSANAAN, PEMANTAUAN, PELAPORAN DAN PENILAIAN PROGRAM/PROJEK PEMBANGUNAN

Merancang, menyelaras, melaksana dan memantau Projek Kecil Pembangunan dan Fizikal di peringkat Daerah agar selaras dengan pekeliling dan garis panduan yang telah ditetapkan.

 

2.            PERANCANGAN, PENYELARASAN, PELAKSANAAN, PEMANTAUAN, PELAPORAN DAN PENILAIAN PROGRAM PEMBASMIAN KEMISKINAN

Merancang, menyelaras, melaksana dan memantau Projek/Program Pembasmian Kemiskinan di peringkat Daerah agar sampai kepada golongan sasar selari dengan objektif Kerajaan.

 

3.            KEURUSETIAAN JAWATANKUASA

Mengadakan mesyuarat penyelarasan secara berkala di peringkat Daerah bagi memastikan program/projek Kerajaan Persekutuan berjalan lancar.

 

4.            PROGRAM PEMBANGUNAN MASYARAKAT DAN HAL EHWAL JKKKP

Menyedia dan menghantar laporan isu-isu semasa/aduan yang berlaku di Daerah yang membawa impak kepada ekonomi, sosial, politik dan keselamatan ke Bahagian Pembangunan  Masyarakat dan Institusi (PMI), JPPK untuk diambil tindakan segera.

 

5.            MENGHADIRI/MERASMI PROGRAM/MAJLIS/MESYUARAT

Menghadiri mesyuarat/program anjuran jabatan/agensi awam di Daerah bagi memupuk constructive engagement dengan pemimpin tempatan dan jabatan/agensi awam peringkat Daerah.

 

 

 

  

 

 

Copyright @2016. Hakcipta Terpelihara: Jabatan Pembangunan Persekutuan Negeri Kelantan.   
Penafian:Jabatan Pembangunan Persekutuan Negeri Kelantan tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kehilangan data atau kerugian yang berlaku disebabkan penggunaan portal ini.Untuk paparan terbaik sila gunakan Internet Explorer 7.0 & Mozilla Firefox 2.0 dan ke atas pada resolusi skrin 1024x768